Bouillonblogje

Soepkokerij en meer

Basic appeltaart, niet te zoet

Wegens een jaartje ouder maar eens een appeltaartje gebakken. Zelf iets zoets bakken, vind ik altijd wel confronterend: zo veel boter, zó veel suiker! Deze taart doet het calorie-technisch iets rustiger aan. Resultaat is een niet te zoete appeltaart met nog steeds een prima lekker-gehalte.

Voor 1 taart:

  • 250 gr bloem + extra om te bestuiven
  • 125 gr roomboter
  • 80 gr suiker
  • 2 eieren
  • mespunt citroenrasp
  • Snufje zout

Vulling:

  • 4 el paneermeel
  • 5 appels, in blokjes
  • 1 el suiker
  • Snuf kaneel
  • 2 el rozijnen
  • Kneepje citroensap
  • Beetje melk, om te bestrijken

Begin met het deeg: kneed alles tot een samenhangend geheel en leg het deeg een kwartiertje in de koelkast. Dit vergemakkelijkt het uitrollen. Verwarm ondertussen de oven op 180 graden. Snijd de appels in kleine blokjes (ik heb ze niet geschild, maar dat kan je wel doen) en meng met alle andere ingrediënten (behalve het paneermeel!) Vet een springvorm in en rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht. Houd een deeltje apart voor de afwerking. Leg de deegflap in de springvorm en maak een gelijkmatige bodem met opstaande rand. Bestrooi met het paneermeel en vul met het appelmengsel. Snijd repen van het achtergehouden deeg en maak een raster bovenop. Kwast in met melk (of ei) Plaats de taart in het midden van de oven en bak +/- 50 minuten. Even laten afkoelen voordat je hem aansnijdt. Eventueel bestrooien met wat poedersuiker

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2020 Bouillonblogje

Thema door Anders Norén