Bouillonblogje

Soepkokerij en meer

Bapao’s

Dit is echt leuk om een keer thuis te proberen! Geen dubieuze vulling zoals in een gekochte bapao, maar gevuld met een kruidig, licht pittig gehaktmengsel. Ik kocht bapaomeel bij de toko, dit is heel fijn meel. In andere recepten las ik dat je ook tarwebloem kunt gebruiken, maar daar heb ik zelf geen ervaring mee. De bamboe stoommandjes kun je ook bij de toko kopen. We maakten ongeveer 15 bapao’s. Ze waren zo snel op dat ik vergat er een leuke foto van te maken…!

Het deeg:

  • 500 gr bapaomeel
  • 1 zakje droge gist (7gr)
  • 1 tl suiker
  • 1/2 tl zout
  • 300-350 ml lauw water

Meng alle droge ingrediƫnten in een kom en voeg al roerend het water toe. Begin met 300 ml en voeg extra toe indien nodig. Je moet eindigen met een soepel en zacht deeg. Kneed het deeg een minuut of 5 stevig door en doe het in een schone kom. Afdekken en 30 minuten laten rijzen op een warme plek. Bereid de vulling tijdens deze wachttijd.

De vulling:

  • 500 gr biologisch rundergehakt
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 el sambal badjak
  • 2 el ketjap manis
  • 2 el tomatenketchup
  • Snuf zout, naar smaak

Als de vulling klaar is, deze een beetje af laten koelen in een kom. Het werkt prettiger als deze niet meer heet is. Nu is het moment aangebroken om de bapao’s te maken! Neem een stukje deeg en rol tot een balletje (grootte pingpongbal) Druk plat totdat je een dik pannenkoekje hebt en schep een eetlepel vulling in het midden. Vouw het deeg om de vulling, zorg dat je geen openingen meer hebt en leg ze met de naad naar beneden in een stoommandje (bekleed met bakpapier) Let op: ze zullen nog flink uitzetten! Geef ze de ruimte, maximaal 5 per mandje (ik gebruikte stoommandjes van ongeveer 25 cm) Laat ze nogmaals 45 minuten rijzen. Stoom ze vervolgens 15 minuten.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2020 Bouillonblogje

Thema door Anders Norén