Bouillonblogje

Soepkokerij en meer

Bananenbrood uit de voorraadkast

Er zijn al zó veel recepten voor bananenbrood…deze kan er ook nog wel bij. De meeste recepten zijn óf supergezond met amandelmeel en dadels óf overdreven zwaar met suiker en olie. Dit recept is een goede tussenversie. Bananenbrood maak je meestal omdat de bananen op moeten en dan wil je dat ter plekke doen, met voorraadkast ingrediënten. Zie hier!

Voor 1 brood:

  • 3 bananen, zeer rijp
  • 2 el appelstroop
  • 3 eieren
  • Mespuntje zout
  • Snuf kaneel
  • 150 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • Handvol walnoten, grof gehakt
  • 2 el rozijnen

Prak de bananen met een vork en roer de appelstroop erdoor. Voeg vervolgens de eieren toe en roer tot je een egale massa hebt. Meng vervolgens het zelfrijzend bakmeel, bakpoeder, zout en kaneel door het bananenmengsel. Even goed omscheppen tot het gemengd is. Niet te lang roeren! Noten en rozijnen erbij en kort mengen. Alles in een ingevette cakevorm doen en 45 minuten op 175 graden bakken.

NB: Als je grote bananen hebt, voeg dan een paar el extra bakmeel toe. Je kan alle soorten stroop nemen, wat je maar op voorraad hebt. Hetzelfde geldt voor de noten en rozijnen. Pecannoten en gedroogde cranberries kan bijvoorbeeld ook! Ik heb een siliconen cakevorm gebruikt, dat is wel een aanrader. Veel makkelijker om te lossen.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2019 Bouillonblogje

Thema door Anders Norén