Bouillonblogje

Soepkokerij en meer

Bakplaat-maal

Een recept om lekker mee te variëren en om je groentelade op te ruimen. Bijkomend voordeel: weinig afwas! Kies groenten die geschikt zijn om te roosteren (denk aan pompoen, pastinaak, knolselderij, bloemkool) Het is belangrijk om alles in gelijke stukken te snijden, zodat het gelijkmatig gaar wordt. Niet te klein en niet te smal. Je kan de hamburgers vervangen door merguez worstjes of zalmfilet. Ook lekker! Vega? Voeg dan wat verkruimelde feta toe en bak 5 minuten mee.

Voor 2 personen:

  • 500 gram krieltjes in de schil
  • 2 paprika’s, rood & geel
  • 1 ui
  • 1 venkel
  • 1 peen
  • 1 á 2 el olijfolie
  • 1/2 tl ras el hanout (of kerriepoeder)
  • Peper & zout, naar smaak
  • 2 biologische hamburgerschijven
  • Plukje verse peterselie, om te garneren

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Halveer de krieltjes en snijd alle groenten in gelijkmatige stukken. Doe in een grote kom en hussel om met de olijfolie, ras el hanout en peper & zout. Zorg dat alles bedekt wordt met een laagje olie. Spreid gelijkmatig uit over de bakplaat, één laag dik. Zet ruim een half uur in het midden van de oven. Hussel na een half uur om en verdeel de hamburgerschijven in stukjes over de groenten. Bak nogmaals 15 minuten. Is alles lekker gebruind? Garneer dan met verse peterselie en serveer meteen! Wij aten er huisgemaakte tzatziki bij.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2020 Bouillonblogje

Thema door Anders Norén