Bouillonblogje

Soepkokerij en meer

appelkoek

Vandaag op de afternoon tea geweest bij Dianne en Martijn.

Na een overheerlijke currysoep met garnalen en vis en de nodige pepertjes volgde de zoete afdeling (en één van de lekkerste champagnes ooit geproefd; 
piper heidsieck cuvée sublime, demi sec; decadentie op de zondag middag…)

Hier mijn bijdrage aan de ruiker rush.
(de bosbessencake van Donna Hay/Dianne was ook erg lekker!)
Een (trouwens niet heel zoete) appelcake;

  • 1 appel, ongeschild
  • 250 gram (gebuild) tarwemeel
  • 1/2 zakje bakpoeder(merk lecker’s, biologisch)
  • 125 gr suiker
  • snuf kaneel, gemberpoeder, kardamom
  • zakje vanillesuiker
  • een kleine el olie (sesamolie gebruikt)
  • kleine tl zout
  • 3 eieren
  • 200 ml melk
  • 2 el kokosrasp
  • el maanzaad
  • een paar amandelen om te garneren
Oven voorverwarmen op 200 graden.
 
Appel wassen en in plakjes snijden.
In een kom mengen: eieren, melk, olie, suiker en vanillesuiker.
In andere kom mengen: meel, bakpoeder, zout, specerijen, maanzaad en kokos.
 
Droge ingrediënten aan natte ingrediënten toevoegen, minuutje met de mixer kloppen.
 
helft van het beslag in een siliconenbakvorm gieten,
helft van de appelplakjes erop verdelen.
Andere helft van het beslag erover gieten en de rest van de appel en de amandelen 
in een mooi patroon leggen.
 
+/- 35 minuten bakken in het midden van de oven.
 
Maanzaad en kokos proef je niet echt,
maar geeft een textuur aan de koek.
 
 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2020 Bouillonblogje

Thema door Anders Norén