Bouillonblogje

Soepkokerij en meer

appelchutney met cranberry & pecannoten

Een zondag-middag thuis-klungel-dag… resulterend in een paar potjes chutney. De smaken gaan al een beetje richting de herfst. Beetje pittig, kruidig en met pecannoten voor de textuur. Eigenlijk meteen al lekker, maar ben benieuwd hoe het smaakt na een paar weken huwelijk. Ik stel me voor bij rijst, witvis of op een boterham met (geiten)kaas.

Voor ongeveer 500 ml chutney:

  • 3 appels (ongeschild) in kleine stukjes
  • handvol gedroogde cranberries
  • 1 ui, gesnipperd
  • dobbelsteentje verse gember
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl kerrie masala (Hindoestaanse kerrie gebruikt)
  • snuf chilivlokken
  • 8 tl suiker
  • 200 ml azijn (neem een lekkere)
  • 1 tomaat, in stukjes
  • zout, ongeveer een mespunt
  • handje pecannoten
  • een scheutje water.

Bereiding: Alles -behalve de pecannoten- in een pan aan de kook brengen en zachtjes laten pruttelen tot het een samenhangende substantie met nog wat textuur is. Dit duurt ongeveer een kwartier. Aan het einde de grof gehakte noten erdoor. De warme chutney afvullen in warme potten (die goed schoon zijn!) Zorg dat er zo weinig mogelijk lucht in de pot zit en de randen schoon zijn. Deksel er op en op de deksel laten afkoelen.

Gezien de conserverende werking van azijn en suiker kan je het wel even bewaren. Denk dat een maand of 2 (ongeopend, in de koelkast) een goede richtlijn is.

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2018 Bouillonblogje

Thema door Anders Norén