Bouillonblogje

Soepkokerij en meer

Appel/mango compote met vanille & tijm

Een doordeweeks dessert, snel gemaakt en smaakvol. Serveer met dikke, Griekse yoghurt. Helemaal lekker met een lepeltje gehakte noten (pecan, walnoot of hazelnoot) erover!

  • 1 kg goudreinetten
  • 1 mango
  • 6 takjes tijm
  • 1 el limoensap
  • 2 zakjes vanillesuiker (á 8 gr)
  • 100 ml water
  • Snufje zout

Schil de appels en snijd in kleine stukjes, hetzelfde met de mango. Bind de takjes tijm samen met een stukje keukentouw. Doe alle ingrediënten in een pannetje en breng aan de kook, deksel op de pan. Laat 15 minuten pruttelen en roer af en toe door. Serveer de compote het liefst lauw of op kamertemperatuur, dan is het contrast met de koude yoghurt extra lekker.

Dit is een aardige hoeveelheid, ongeveer een liter. Je kan het eenvoudig invriezen of de ingrediënten halveren.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 Bouillonblogje

Thema door Anders Norén